1. Lähetä aina maksumuistutus kun lasku on myöhässä
– Maksumuistutuksen voi lähettää yritykselle heti laskun erääntymisen jälkeen. Tavallisesti maksumuistutus lähetetään seitsemän päivän sisällä laskun erääntymisestä.
– Laki ei määritä maksumuistutuskulun suuruutta kun maksajana on yritys. Tyypillisimmillään maksumuistutuskulu yrityksille on 10 euroa. Jotkut tunnetut Suomessa toimivat yritykset perivät yritysasiakkailtaan jopa 40 euron maksumuistutuskulua. 40 euron maksumuistutuskulu vastaa EU:n määrittämää vakiokorvauksen maksimi määrää.
– Maksumuistutuksessa tulee olla:
- Yrityksesi nimi ja osoite, y-tunnus
- Muut yrityksesi yhteystiedot mahdollista yhteydenottoa varten
- Tiedot miten ja milloin maksumuistutus on maksettava eli tilinumero ja yleensä maksumuistutuksen eräpäiväksi merkitään teksti ”heti”. Maksuaikaa tulisi kuitenkin olla 7 päivää ennen laskun siirtämistä perintään
- Vaadittu kokonaissumma
- Eriteltyinä laskun summa, viivästyskorko sekä mahdollinen maksumuistutuskulu
- Saatavan peruste eli mistä palvelusta tai tuotteesta laskun summa koostuu
- Asiakkaasi nimi ja osoite
2. Aloita laskun perintä
– Mikäli asiakkaasi ei maksa laskua maksumuistutuksellakaan, voit laittaa laskun perintään. Rahoittajan välittämä perintäpalvelu ei maksa jos perintä ei onnistu. (tässä toki poikkeuksena Käräjäoikeuden mahdollinen viranomaiskulu) Et voi siis menettää mitään antamalla maksamattoman ja erääntyneen laskun perittäväksi.
– Lasku kannattaa antaa perittäväksi mahdollisimman nopeasti, sillä silloin perinnällä on parhaimmat edellytykset onnistua.
– Antaessasi laskun perittäväksi, sinun ei tarvitse itse perehtyä perintälakiin, perintäkuluihin ja hyvään perintätapaan, vaan se hoituu ammattilaisten toimesta. Voit itse keskittyä omaan liiketoimintaasi.