Messunoviisin protipsit – Rahoittaja.fi Kiinteistömessuilla

Viime viikolla kävimme edustamassa ja verkostoutumassa kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tämä oli yrityksellemme eräänlaisen messuneitsyyden menetys, sillä vaikka olemmekin käyneet vierailijoina monissa eri tapahtumissa ja messuilla, emme ole olleet näytteilleasettajina ikinä aiemmin. Kaksipäiväiset Kiinteistö 2019 -messut kokosivat yhteen korjausrakentamisen ja kiinteistöjen ylläpidon ammattilaisia. Ohessa järjestettiin myös turvallisuusteknologian ja -palveluiden foorumi Finnsec.

 

Rahoittaja.fi ständi Kiinteistömessut 2019

Aaltovoima henkilöstövuokrauksen kanssa yhteisvoimin

Tällä kertaa kasasimme pienen messuosastomme yhdessä henkilöstövuokrausta tarjoavan Aaltovoima Oy:n kanssa, koska kaverin kanssa on tunnetusti aina kivampaa. Lisäksi saimme jaettua kustannuksia sekä henkilöresursseja. Pienellä firmalla edustettaessa, kun on huolehdittava, ettei yrityksen toiminta kärsi ja asiakkaat saavat palvelua, vaikka ollaankin messuilla. Kahden eri värimaailman ja täysin eri liiketoiminnan yhteen nivomisessa saman ständin alle on tietyt haasteensa. Messukävijät eivät kuitenkaan eri värimaailmoistamme ja poikkeavista liiketoiminnoistamme hätkähtäneet, vaan osallistuivat innokkaina lätkämatsilippujen arvontaan ja kyselivät rohkeasti laskurahoituksesta ja rakennusalan vuokratyövoimasta.  Kiitos vielä Aaltovoiman huikealle edustukselle seurasta ja avusta messujen aikana.

Messunäkyvyys uusasiakashankinnan näkökulmasta

Näin viikonlopun yli huilattua, voi sanoa, että messut kokonaisuudessaan olivat hyvä kokemus. Kiinteistömessujen kävijät ja näytteilleasettajat, eivät ehkä olleet aivan naulan kantaan ajatellen potentiaalisia laskurahoitusasiakkaita, mutta muutamia varsin mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia syntyi ja muutamia potentiaalisia asiakkaitakin jututettiin. Toivottavasti messuilla alkunsa saaneet ideat ja kontaktit kypsyvät hedelmälliseksi yhteistyöksi syksyn edetessä. Pyrimme aina hankkimaan uusia asiakkaita tulospohjaisesti. Tämä tarkoittaa, että laskemme kunkin markkinointitoimenpiteen kulut, sen tuomaa uusasiakasmäärää kohti. Messunäkyvyyden tuomaa asiakasmäärää on vaikea suoraan arvioida ja mitata. Lisäksi vielä on liian aikaista sanoa, kuinka moni messututtavuus konvertoituu asiakkaaksi.

Corona Capital Oy:n messukarkkeja lokakuussa 2019

Rahoittajan protipsit ja muistilista messukeikalle:

 

 • Ole ajoissa. Tämähän tunnetusti meidän kaltaisessamme, pienessä ja dynaamisessa yrityksessä on eräänlainen klisee tai tyhjä toteamus. Hommat tehdään kuitenkin aina as we go. Ajoissa olemalla saa kuitenkin tyylikkäimmän messuosaston tai ainakin saa valita parhaimman paikan, eikä joudu viimeiseen vapaaseen ruutuun messukeskuksen pohjakartan reunalla.

 

 • Suunnittele osasto huolella. Pienelläkin budjetilla voi tehdä joko tosi tylsän geneerisen sisustuksen tai sitten yrittää erottautua edukseen. Huomioi, että osastoon ei kuulu edes valoja, jos niitä ei osta erikseen. Maton tai jonkunlaisen lattian järjestäminen omalle pisteelle on myös melko ehdoton juttu.

 

 • Messujen ensimmäisen päivän aamu oli ainakin Kiinteistö 2019-messuilla ehdottomasti koko messujen parasta aikaa. Näyttöön heijastettavan slideshown hiominen tai kylttien niittaaminen seinään ensimmäisen päivän aamuna, on kaikki pois ajasta, jonka voit viettää ständisi ohi pyyhältävän ihmismassan vakuuttamiseen palvelusi tai tuotteidesi tarpeellisuudesta.

 

 • Valitse hyvät kengät tai muutamat. Messuilla tulee seisoskeltua paljon. Pukeudu värikkäästi ja jos olet nainen laita extrakerrosmeikkiä- B2B-messuilla on paljon tummia pikkutakkeja ja mustia kotelomekkoja. Erotu joukosta!

 

 • Järjestä arvonta. Karkit ja kynät on helppo napata kyytiin ständiltä silmän räpäyksessä, mutta käsin kirjoitettavan lapun täyttöön menee enemmän aikaa, jolloin ihminen viivähtää luonasi pidempään ja keskustelun aloittamiseen jää enemmän aikaa. Muista GDPR-asiat varsinkin, jos aiot kysellä yksityisihmisten tietoja ja käyttää niitä yhteydenottotarkoituksissa.

 

 • Mitä enemmän karkkia tai kyniä laitat kerralla esille, sitä nopeammin ne hupenevat.

 

 • Ständit joilla oli kahvi- tai alkoholitarjoilu olivat selkeästi suosituimpien osastojen joukossa.

 

 • Ota mukaan teippiä, muistiinpanovälineet tai omat yhteystietosi esim. käyntikorttien muodossa, jos kuulut käyntikortti-ihmisiin.

 

 • Mieti missä pidät omia henkilökohtaisia tavaroitasi. Takit, lakit ja juomapullot ovat kaikki näkyvillä, jos et keksi niille hyvää piilopaikkaa ständisi uumenista

 

 •  Jos tarjolla on tapaamistyökalu, rekisteröidy sinne ja katsele etukäteen ketä messuilla on mahdollisuus tavata. Tapaamistyökalulla voi nähdä paljon muitakin paikalla olevia osaajia kuin näytteilleasettajaksi ilmoittautuneita tekijöitä. Näin on helpompi varmistua, että kohtaat kaikki haluamasi mielenkiintoiset henkilöt.

 

 • Iina ja Santtu Kiinteistömessuilla 2019 - Corona Capital Oy, Rahoittaja.fi