Laskun myyntiä koskevat usein kysytyt kysymykset

Millainen yritys voi myydä laskusaatavansa?

Suomalainen yritys tai yrittäjä, joka on rekisteröity sekä kauppa- että ennakkoperintärekisteriin. Yrityksen iällä tai maksuhäiriöillä ei ole merkitystä.

Kuka voi myydä laskun?

Yrityksen edustaja jolla on nimenkirjoitusoikeus, sekä suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset.

Millaiset laskut voin myydä?

Laskun maksajan, eli loppuasiakkaan, tulee olla suomalainen yritys tai julkisyhteisö, joka läpäisee luottotarkistuksemme. Lasku ei saa olla erääntynyt ja saatavan on oltava riidaton. Laskun minimisumma on 500 euroa, maksimisummaa ei ole.

Mistä tiedän läpäiseekö loppuasiakas luottotarkistuksen?

Saatte hakemuksenne käsittelyn aikana laskukohtaisesti tiedon soveltuuko laskunne rahoitettavaksi.

Milloin rahat ovat tililläni?

Rahoitustarjouksen hyväksymisen yhteydessä asiakas voi valita tahtooko rahat pikasiirtona saman päivän aikana, vai normaalina tilisiirtona seuraavalle pankkipäivälle.

Mistä rahoituspalkkionne muodostuu?

Rahoituskorkomme on päiväkohtainen ja riippuu laskun pääoman suuruudesta, rahoitusajasta, sekä loppuasiakkaan luottoluokituksesta. Lisäksi veloitamme käsittelymaksun rahoitetusta laskusta. Tarkka, laskukohtainen hinnoittelu on eriteltynä rahoitustarjouksessa.

Mikä on rahoitusvakuus?

Vakuus on pidätettävä osuus laskun pääomasta. Vakuudesta vähennetään rahoituskulut ja loppu tilitetään laskun tultua kokonaisuudessaan maksetuksi.

Mitä jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä?

Lähetämme muistutuslaskun ja tarvittaessa siirrämme saatavan perintätoimiston hoidettavaksi. Perimme korkoa rahoitetusta saatavasta kunnes lasku on maksettu kokonaisuudessaan.