95 % asiakkaistamme käyttää meitä uudelleen

Le-Metille rahaliikenteen joutuisa kierto on todella tärkeää

Le-Met on 17 vuotta vanha metallialan yritys. Nykyiselle omistajalleen yritys päätyi kaksi vuotta sitten kun silloisenakin toimitusjohtajana toiminut Leo Salo, osti yrityksen itselleen.

Yritys on kasvussa ja myös työntekijämäärä on noussut parin viime vuoden aikana kolmesta vakituisesta työntekijästä viiteen vakituiseen työntekijään. Le-Met valmistaa metallirunkoja julkisiin tiloihin. Lukuisat designerit, arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat ympäri maailman ovat luottaneet Le-Metin ammattitaitoiseen työnjälkeen.

Salo kertoo, että ennen päätymistään yhteistyöhön Rahoittajan kanssa, hän vertaili useita laskurahoitusta tarjoavia yrityksiä. ”Laskujen myynti on tänä päivänä hyvin tavallinen tapa rahoittaa yrityksen toimintaa eikä siinä ole mitään sen kummempaa kuin ulkoistetussa laskutuspalvelun käytössä. Pienelle firmalla rahaliikenteen joutuisa kierto on todella tärkeää”, toteaa Salo.

Päätökseen käyttää juuri Rahoittajan laskurahoitusta vaikutti erityisesti kolme syytä:

1)   Yritys saa itse päättää mitkä laskuistaan se myy. Kaikkia laskuja ei tarvitse rahoittaa.

2)   Palvelussa ei ole vuosimaksua eikä kuukausimaksua

3)   Yrityksen liikevaihdon suuruudelle ei ole vaatimuksia

Niinpä Le-Met aloitti yhteistyön Rahoittajan kanssa syksyllä 2016. “Homma on mennyt kuin itsestään ja Rahoittajan yhteyshenkilö on jo kuin vanha tuttu. Suosittelin palvelua viimeksi tänään yhdelle yrittäjätuttavalleni. Totesimme yhdessä, ettei Rahoittajan kanssa tekemäni diilin hintakaan nyt päätä huimaa”, naurahtaa Salo. Ensi kesänä Le-Metille valmistaudutaan palkkaamaan lisää väkeä ja varauskirjassakin on merkintöjä jo pitkälle ensi vuoteen saakka.

Ova-Kone myy laskuja lähes joka viikko

OVA-Kone on Komsin omistama yritys, joka on suuntautunut rakennusalan ja maanrakennuksen erillaisiin projekteihin. Etelä-Pohjanmaalaisen omakotitalon pihan täyttävät hevosaitauksien lisäksi erilaiset työmaa- ja kaivinkoneet.

Yritys on toiminut pitkään rakennusalanyrityksenä. Viime vuosina OVA-Kone on laajentanut toimintaansa myös maanrakennusalalle.

OVA-Kone toimii aliurakoitsijana lukuisissa Suomen suurimpien rakennusliikkeiden työmailla ja rakennushankkeissa Etelä-Pohjanmaan alueella. OVA-Kone on erikoistunut verkkolinjarakentamiseen ja muihin samankaltaisiin maanrakennuskoneilla suoritettaviin erikoistöihin. Yhtenä OVA-Koneen viimeisimmistä työmaista on ollut tuulivoimala Etelä-Pohjanmaan alueella.

OVA-Kone työllistää vakituisesti, oman perheen lisäksi, neljä työparia. Lisäksi töitä on tarjolla osa-aikaisesti useillekin rakennus- ja maanrakennusalan ammattilaisille tarpeen mukaan.

Myymme laskuja lähes joka viikko

Rahoittajan myyntipäällikkö, Kalle Paakkanen, otti yhteyttä OVA-Koneeseen ensimmäisen kerran  keväällä 2015. OVA-Koneen reskontraa ja toimistoa hoitavan henkilöstön ensimmäinen reaktio oli epäilevän negatiivinen. Eihän OVA-Koneella ollut ongelmia, miksi yritysrahoitusasiat heitä kiinnostaisivat?!  Mitä he hyötyisivät myyntilaskujensa myynnistä kolmannelle osapuolelle?

Rahoittajan ammattitaitoisen tiimin selvennettyä, ettei laskuja myydäkseen tarvitse olla ongelmissa, vaan niitä voi myydä liiketoiminnan kannattavuuden ja kasvattamisen lisäämiseksi, keskusteluja jatkettiin.  Puolen vuoden kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta ensimmäinen lasku oli jo myyty Rahoittajalle. Siitä lähtien laskuja on myyty lähes joka viikko. ”– Laskujen myyntimäärät vähän vaihtelevat, mutta myymme noin 2-4 laskua viikossa. Valitsemme itse mitkä laskut myymme ja milloin. Mitään sopimuksia tai sitoumuksia ei tarvita. Rahat ovat lähes poikkeuksetta 15 minuutissa käytettävissämme taas uusien rakennusprojektien rahoittamiseen.” kertoo OVA-Koneen Hanne Annala.

Annala huomauttaa, että myös loppuasiakas on aina ollut tyytyväinen. Rahoittajan ystävällinen asiakaspalvelu varmistaa aina loppuasiakkaalta, että lasku on aiheellinen, riidaton ja ettei heillä ole mitään laskun myymistä vastaan. ”- Onhan se kiva laskutettavalle yrityksellekin, että he saavat pitää pitkän maksuajan. Lisäksi Rahoittaja hoitaa muistuttelun jos vaikka maksu sattuisi tulemaan myöhässä. Se vapauttaa työaikaa muihin juttuihin” OVA-koneen henkilöstö pohtii.

 

Laskuissa kiinni olevat rahat tuottamaan nopeasti

OVA-Kone suosittelee Rahoittajan laskurahoitusta aivan kaikille yrittäjille ja päättäjille pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. ”Yrityksillä maksuajat ovat pitkiä ja pitenevät vaan koko ajan.  Näin jälkikäteen ajateltuna laskujen myyminen on enemminkin ongelmien välttämistä kuin niihin hankkiutumista. Tänä päivänä rahat ovat kaikilla tiukoilla. Laskuja myymällä niissä kiinni olevat varat saadaan tuottamaan nopeammin” toteaa OVA-Koneen Olli Komsi.

Lopuksi OVA-Koneen porukka kertoo asioinnin Rahoittajan kanssa olevan helppoa ja mutkatonta. – ”Rahoittajalle on aina niin ihana soittaa. Varsinkin  kun asiakaspalvelun Johan on  aina niin sydämellinen ja auttavainen. Kallea tietenkään unohtamatta. Ne ovat sellaisia mun arjen ritareita” Annala summaa ja lupaa tulla seuraavalla Helsingin reissulla piipahtamaan Rahoittajan-toimistolla.